Hoe reis je rond in Thailand? Er zijn drie veelgebruikte manieren: georganiseerd in een groep, zelf met het openbaar vervoer of met minibusjes die je kunt huren bij locale reisbureaus.

Georganiseerd

Het gemakkelijkste is om met een reisorganisatie mee te gaan. Alles wordt dan voor je geregeld. In Thailand wordt je met de bus vervoerd van bezienswaardigheid tot bezienswaardigheid. Voor iedereen die geen zin heeft om zelf alles te moeten regelen is dit een ideale manier om te reizen. Meestal is er ook een gids aanwezig in de bus die je alle details kan vertellen over wat je ziet. Dit soort reizen is erg efficiƫnt omdat alles van te voren gepland is en je bijvoorbeeld aan het einde van de dag niet naar een hotel of een guesthouse hoeft te zoeken. Nadeel is dat je niet van de geplande route kunt afwijken, dat je met een groep reist en dat je waarschijnlijk minder spontane ontmoetingen zult hebben

Openbaar vervoer

Het andere uiterste is om helemaal met het openbaar vervoer te reizen. Dat gaat perfect in Thailand en het is niet duur. Wil je bijvoorbeeld van Bangkok naar Chiang Mai, dan is de nachttrein aan te raden. Je vertrekt laat in de middag, eet in de trein en gaat daarna slapen in dezelfde trein terwijl je op weg bent naar je eindbestemming. Wel een tip: zorg voor een plaats in de rijtuigen met airco, het kan ‘s nachts erg warm worden.

Natuurlijk kun je ook overdag met de trein reizen. Kijk dan niet vreemd op als je tussen de Thai staat die met van alles en nog wat op weg zijn zoals een doos met levende kippen of een net watermeloenen. Dit tref je vooral in de tweede klas aan. Wil je even wat rust, koop dan voor een klein bedrag extra een eerste klas kaartje.

Minivans

Heb je geen zin om het openbaar vervoer uit te vogelen, maar wil je toch zelf reizen? Dan kun je gebruik maken van de diensten van de vele reisbureaus die je overal aantreft. Hier kun je een plaats reserveren in een minivan. Samen met een handvol andere toeristen wordt je dan direct naar de gewenste plek gebracht. Je zult minder bijzondere dingen beleven dan met het openbaar vervoer maar je bent wel heel flexibel en het is ook een efficiƫnte manier van reizen.

Categories: bangkok

Comments are closed.